Despăgubiri ANRP.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților

Consultanta Gratuita

despagubiri anrp

DESPĂGUBIRI ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților)

Cabinet de avocatură specializat in despagubiri ANRP, va ofera asistență juridică completă de cea mai buna calitate, reprezentare în fața instanțelor judecătorești și a instituțiilor competente, în vederea obținerii de despagubiri / retrocedare în natură pentru terenuri și case naționalizate, confiscate, preluate abuziv de sistemul comunist comunist. Reprezentare în fața instanțelor din București și provincie, în fața Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, Primăriei Municipiului București, primăriilor de sector, primăriilor din provincie, altor autorități competente în materia retrocedărilor. Legi aplicabile: Legea nr.165/2013, Legea nr.10/2001, legile fondului funciar.

Consultanță gratuita in vederea despagubirilor ANRP! Pregătire dosar, reprezentare în instanță și în fața instituțiilor competente fără plăți în avans, doar onorariu de succes, pe măsura achitării despăgubirilor, punerii în posesie.

Ce este ANRP și cu ce ocupă?

ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) este o instituție înființată la nivel național, subordonată guvernului, care se ocupă de toate dosarele deschise la nivelul României, în care se acordă despăgubiri bănești pentru imobilele (case și/sau terenuri) naționalizate, expropriate, preluate în orice mod de statul comunist (în perioada 06.03.1945 – 22.12.1989) și veghează asupra retrocedărilor în natură (acordare teren în compensare) de către unitățile administrativ-teritoriale (primării) de orașe și comune.

La nivelul ANRP mai există aproape 30.000 de dosare nesoluționate (din toată țară), împărțite în 2 mari categorii: Legea 10/2001 (imobile naționalizate) și Legea 18/1991 (fond funciar, terenuri agricole), la care se adaugă peste 20.000 de dosare nesoluționate la nivelul Primăriei Capitalei, un număr necunoscut (probabil, cel puțin 10.000 de dosare) nesoluționate la nivelul primăriilor de sector, câteva mii de dosare nesoluționate la nivelul primăriilor din județul Ilfov, un număr necunoscut (probabil, în jur de 1.000 de dosare) nesoluționate la nivelul Prefecturii Capitalei.

Dacă există dosar înregistrat și nesoluționat la ANRP se pot obține despăgubiri ANRP, (cum și în ce condiții)?

Dacă există dosar nesoluționat la nivelul ANRP se pot obține despăgubiri pe cale administrativă și/sau judecătorească, CU SUCCES, prin intermediul cabinetului de avocatură.

Dacă s-a emis o Decizie de compensare ANRP / Decizie de compensare CNCI (Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor din cadrul ANRP), și s-a stabilit numărul de puncte compensatorii (un punct = un leu), cuantumul acestora se poate contesta?

Da, decizia de compensare se poate contesta în justiție, în termen de 30 de zile de la comunicare, cu șanse foarte mari de reușită (majorare considerabilă (și cu 70-80%) a cuantumului punctelor (despăgubirilor).
Procesul durează aproximativ 2 ani, iar costurile sunt 0 până la obținerea despăgubirilor, cu stabilirea unui onorariu de succes plătibil la efectuarea plăților.

Dacă am contestat valoarea despăgubirilor (punctelor compensatorii) stabilit prin decizia de compensare emisă de CNCI din cadrul ANRP, mai pot încasa sumele de bani stabilite prin decizie, pe timpul procesului ?

Categoric, da.

Cât mă costă serviciile prestate de cabinetul de avocatură specializat in despagubiri ANRP?

Costurile sunt 0 până la obținerea despăgubirilor / retrocedarea în natură, cu stabilirea unui onorariu de succes.

Aveti un dosar pe rol? Verificati statusul sau aici

 

Ai nevoie de ajutor?

Programeaza acum o consultatie gratuita!

5 + 4 =

Contact Rapid


Suna acum: 0722 774 859

  • office@avocat-retrocedari.ro
  • BUCURESTI, BULEVARDUL UNIRII nr.57, BLOC E4, SC.3, ET.4, AP.80, SECTOR 3, INTERFON: 80C